Hvordan kan I skære ned på forretningsrejserne?

Hvert eneste lille skridt tæller, når vi skal skabe en bedre verden med mindre CO2-udledning. Som det ser ud i dag, er vi på vej ind i en blindgyde, som vi ikke kan slippe ud af igen. Der skal gøres noget, og det skal være nu. Klimaudfordringen er kompliceret, fordi den er svær at forholde sig til, og det er vanskeligt at sætte sig ind i, hvad alting betyder. Det bliver hurtigt abstrakt, når der tales om stigende havniveauer, en varmere planet og de forfærdelige konsekvenser, som det vil medføre.

Når alle så ovenikøbet peger fingre ad hinanden, ender vi i en betændt konflikt, som er svær at løse. Man tænker måske, at det kan være lige meget, om man tager bilen, flyver eller spiser kød. ”Så længe u-landene bliver ved med at forurene, betyder mit bidrag jo ingenting”. Men det gør det.

Som sagt: Alt tæller. Det gælder både for os som privatpersoner og for virksomheder. Vi ser nærmere på sidstnævnte, for en forandring på virksomhedsniveau kan gøre en stor forskel. I dag har vi rig mulighed for at få hjælp af teknologien og dermed undgå at rejse. Derudover kan virksomheder slippe for enorme udgifter. Tænk på, at flyrejse, hotel og forplejning sjældent er gratis, og at man ved at ændre indstilling og investere i nye løsninger kan gøre en stor forskel.

Her er tre forslag til investeringer, som virksomheder kan foretage og spare både tid og penge og desuden gøre miljøet en tjeneste.

Tre investeringer, som gør en forskel

  • Videokonferencesystem: For at holde møder har du kun brug for et mødelokale og et avanceret system til videokonferencer. Systemet fungerer upåklageligt, uanset om du skal holde møde med investorer i Japan, Tyskland eller USA. Ved at vælge en cloudbaseret tjeneste får du yderligere fordele. I virkeligheden er det mærkeligt, at folk overhovedet tager på forretningsrejser, når der findes så avancerede systemer. Så vigtigt er et håndslag heller ikke, og du skal ikke være urolig for, at afstanden virker fremmedgørende. De nye videokonferencesystemer skaber en illusion af, at man befinder sig i det samme lokale. Og så er det godt for både økonomien og miljøet. Kan det blive bedre?
  • Nye telefonsystemer På samme måde – om end i mindre skala – kan nye telefonsystemer være med til at skabe et mere effektivt arbejdsmiljø og et lidt bedre miljø. I dag er vi ikke bundet til vores kontor, og vi har et langt større behov for fleksibilitet. Takket være moderne telefonsystemer kan man gå skridtet videre og forvandle sit hjem – eller andre dele af byen og verden – til et kontor. Med et nyt telefonsystem giver du dine kunder mulighed for hurtigt at komme i kontakt med den rigtige person, du kan stille dem videre, og du kan lade flere personer deltage i forskellige møder. Derudover kan man som virksomhed også sænke sine omkostninger til lokaler og dermed frigøre midler til andre ting. En fremragende investering.
  • Elcykler: I større byer som København og Stockholm kan elcykler være et velfungerende alternativ, som giver de ansatte mulighed for hurtigt at transportere sig mellem kontor, hjem og kunder. I Sverige kan man desuden få statsstøtte til køb af elcykler. Det er en fremtidsløsning, som én gang for alle kan mindske biltrafikken i centrum af vores storbyer, og el er desuden et ekstremt miljøvenligt drivmiddel. Man kan desuden cykle utroligt langt på elcyklerne, før de skal lades – helt op til 100 kilometer mellem hver opladning – hvilket også er en fordel.